Sahabat adalah perisai diri

Saturday, April 26, 2008

Adab di fast food restaurant…

Tengahari tadi teringat nak lepak kat fast food di Auto City.

Counter penuh, masa dok lineup tu, tanpa segan silu menyelitlah 2 aweks bergedik aje menyelinap depan aku sebelah seiring ngan balak berbangsa cina, since balak cina tu tak kata apa2 aku pun berdiri dibelakang slumber ajelah, tapi lepas balak cina tu belah ngan order dia, patutnya turn aku, tapi counter girl terus take order dari gedik 2 orang tu…

Aku ok lagi, belum pun habis pesanan dia panggil pula satu balak melayu mai tumpang order, aku mula rasa tercabar, no 2 dari counter la nie dah jadi yg ke4, darah panglima mula menyirap tapi sabar, beristighfar.

Aku belah terus pi lain counter, the gediks girls realize lalu dia bagitau balak dia, ewaah.. cuba2 buat baik pula mai la kami tolong order kat abg…

Mendidih betul…

sebutir kata:
Kalau lapaq x ingat dah adab susila, bukan saja barisan dia potong, silap2 kepala kita pun depa sanggup potong… Wahai rakyat Malaysia sekalian dan masyarakat Melayu khasnya, tolonglah buktikan yang kata2 aku nie salah… isk.. isk…

2 comments:

  1. uit!!?? eden silap area la letak komen td..huhuhu
    ape2 pon citer adab ni mmg besh!
    hahahahaahah

    ReplyDelete
  2. Gayat ooo ajak kekawan ramai2... heh.. heh..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails