Sahabat adalah perisai diri

Friday, April 18, 2008

Samy Vellu Perlu Tinggalkan MalaysiaKALAU tidak silap baru-baru ini Samy Vellu (foto) ada menengur Dr Mahathir Mohamad kerana tidak berhenti bercakap menyalahkan Abdullah. Teguran itu dikira berani dan banyak yang suka. Kalau Samy Vellu sendiri dapat merasakan Mahathir tidak relevan makna betullah tanggapan pembangkang selama ini bahawa Mahathir sudah tidak relevan dan mencemarkan negara.
Sebab jarang bagi Samy untuk menegur dan mengkritik Mahathir. Mahathir adalah bossnya.Tetapi belum terbalik hari, Samy Vellu mengeluarkan satu kenyataan yang ‘porah’ dan tidak menunjukkan wibawanya sebagai bekas menteri Kabinet dan juga pemimpin kaum India negara ini. Pernyataan berupa ancaman Samy itu sesuatu yang merendahkan intergiriti beliau sebagai bekas anggota Kabinet.
Kata Samy beliau tidak akan teragak-agak untuk meminta bantuan negara luar sekiranya Kerajaan gagal membela nasib kaum India negara ini. Katanya kaum India masih terperangkap dalam kemiksinan dan ketingglaan dalam pendidikan dan berhadapan dengan masalah perumahan. (Tulisan penuh disini...)

sebutir kata:
Ayo yo Samy.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails