Sahabat adalah perisai diri

Wednesday, May 14, 2008

Anugerah untuk dikongsi…

Entri kali ini agak berlainan, tidak terlalu penting tetapi menjadi begitu mustahak demi untuk memesra alamkan perhubungan sesama officemate…

Pernahkah anda terasa keistimewaan yang dianugerahkan pada anda itu perlu dikongsi bersama officemate yang lain?

Sekiranya jawapan anda YA, anda pasti menyetujui entri saya kali ini.
Sekiranya jawapan anda TIDAK, anda pastinya mengatakan YA selepas menghadam posting saya, Happy reading…

Kejadian bermula pada 28hb April 2008 yang lalu officemate tak bernama (no nama) telah dengan tidak sengaja terbengkak kakinya. Menyedihkan sekali, bermula dari saat itu hinggalah ke entri ini tertulis hencotannya bertambah bergaya dan seolah olah tiada surut bengkaknya…. Mungkin bagi sesetengah reader ini adalah satu lagi penulisan dari tukang karut… TIDAK dan jangan berhenti dari terus membaca…

Perlu diingat, hencotan itu satu keistimewaan yang dianugerah Allah pada sesama insan yang memerlukan hencotan. Sebagai accountability superior saya perlu mengagihkan sesuatu anugerah fairly to others. Even hencotan perlu dikongsi bersama. Seorang anak buah mengadu sakit kaki kebetulan kiri sama seperti no nama, tapi tak boleh berhencot ketika berjalan kerana sebab seperti dibawah, dah 2 hari sakit tumit katanya.

Masaalah yang akan timbul ialah setelah lebih 18 hari, hencotan no nama bertambah bergaya dan sinonim dengan nya. Satu office tau, hencotan dia hanyalah menagih akan simpati his stepmother. Apabila ada insan lain hencotan nya lebih menarik, ini tentunya menarik stepmother swing sympathize to new victim.

Be frank I dare not to be call in for another high tense meeting again… please lah kawan2, tolong jangan hencot walaupun ia dibolehkan berkongsi… pilihlah kaedah lain ya, uhuk.. uhuk..

sebutir kata:
Masaalah negaranya... aku pun nak juga tapi takut kata aku nie perli dia... isk...isk...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails