Sahabat adalah perisai diri

Friday, May 23, 2008

Berhati-hati beli ikan di pasar


Jika anda prihatin sila sebarkan maklumat ini terutamanya bagi orangIslam. (Ini adalah maklumat penting yang perlu disebarkan khususnya pada semua umat Islam.)

Tidak dapat dinafikan bahawa sebahagian besar ikan-ikan yang kita makan setiap Hari adalah diimport dari negara Thai. Setelah ditangkap oleh perusahan para nelayan di sana, ikan-ikan itu dimasukan ke dalam kontena Dan ditimbus dengan ketulan-ketulan airbatu supaya ianya boleh bertahan lama sepanjang perjalanan ke Malaysia & Singapura. Perjalanan biasanya mengambil masa selama 6 atau 7 jam...

Dan masa ituIkan-ikan tersebut tiba di Malaysia Dan Singapura dengan keadaan lesuDan kurang segar. Untuk mengelakkan berlakunya perkara ini... Pihak pengusaha perikanan di negara Thai kini menggunakan teknik baru.Tahukah anda semua.. Teknik baru yang digunakan itu?

Sebelum dieksport.. Semua ikan-ikan direndam dulu di dalam air yang dicampur dengan kimia bernama FOMILIN. Ini adala bertujuan supaya ikan-ikan yang dieksport itu boleh bertahan jauh lebih lama dan kelihatan masih 'fresh', keras dan segar bila sampai ke distinasinya.

Tahu kah anda semua... Apa itu kimia bernama FOMILIN? FOMILIN merupakan sejenis kimia yang disuntik ke dalam mayat supaya ianyaboleh bertahan lama. Bahasa omputih 'embalm'.. Mayat-mayat insan Islam diharamkan disuntik dengan kimia ini.

Sekarang.. tanpa disedari... ikan-ikan yang kita makan Hari-Hari mengandungi kimia itu. Apa hukumnya pulak? Kalau Kita beli ikan di pasar... Ada caranya untuk kita mengesan. Kalau ikan-ikan itu TIDAK dihinggapi lalat.. Bermakna ikan-ikan itu telah direndam dengan kimia Fomilin... Kerana .. Lalat lebih mengetahui.

Wallahualam. ......... (sumber)

sebutir kata:
Ada apa lagi yang boleh muslim makan lepas nie haaaa.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails