Sahabat adalah perisai diri

Monday, November 24, 2008

Hilang bini


Pada satu petang Ramadhan , Akob pergi ke Angsana dgn wife dia untuk shopping baju raya, Wife dia pergi ke bahagian wanita, Akob gi tengok2 bahagian kanak-kanak sebelah tu je.

Entah macam mana, Akob terjumpa kawan dia..

Sembang2 la kejap pasal lama tak jumpa. Then kawan dia pun blah, gi survey kasut kat Al-Ikhsan, Akob pun cari le wife dia. cari punya la cari, tak jumpa.

Then Akob nampak satu salesgirl yang cun gila kat bahagian jual rokok tu. then dia pergi ke arah salesgirl tu.

"Assalamualaikum , Wife saya hilang, boleh saya bersembang dengan awak dalam lebih kurang 5 minit" kata Akob ke salesgirl cun tu.

"Apasal pulak ?" salesgirl tu tertanya2.

Akob jawap.. "Tak tau la, tiap kali saya cakap dengan pompuan cantik, wife saya muncul je"

sebutir kata:
Tu lah Akob.. jaga bini jangan sampai hilang.. bila dah hilang, sapa yang susah.. Akob juga yang susah.. Bersusah payah lah pulak nak cari pompuan cantik bersembang.. heh.. heh..

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails