Sahabat adalah perisai diri

Friday, November 7, 2008

Petua: Buah Pinang Hilangkan Senggugut


Buah pinang yang terdapat di Pulau Pinang.. tempat lain aku tak tau la camana..


Senggugut memang menyakitkan.

Untuk mengatasinya, ambil sembilan biji pinang tua, dibakar hingga menjadi arang lalu ditumbuk halus. Campurkan secawan air suam dan minum sembilan hari berturut-turut dari hari pertama datang haid.

Petua kedua ambil segenggam halia dan tumbuk lumat. Masukkan halia kedalam segelas air suam, apabila halia mendap barulah diminum air tadi didahulukan dengan selawat. Insyallah senggugut akan hilang.

sebutir kata:
Awas.. petua ini hanya apply untuk kaum Hawa sahaja.. tak pernah dengar lagi kaum Adam yang terkena senggugut nie.. sorry.. jangan jeles kat kaum Hawa tau pasai diorang dapat senggugut nih.. heh.. heh..

Oh ya.. yang segan nak makan ubat tu boleh la pulun telan pil killer.. heh.. heh..

2 comments:

  1. ish..ish..nama saja kita nie dok kt p.pinang, bukannya nk 9 biji buah pinang..1 biji pn x tentu bleh jumpa pasal pkok pinang mcm dh pupus la..., even kt kg pn susah nk jumpa & lagi satu cik kiah best gak klau kaum adam yg dpt rasa sakit senggugut nih! wlaupun x dpt rasa sakit nk beranak dpt gak rasa mcm mana sakit senggugut...he..he..

    ReplyDelete
  2. Salam..
    Ishh... Cik Kiah ooi, awainya balik motong dah online pun..

    Lupa nak habaq, kalau x dpt buah pinang jgn replace ngan buah pinggang tau, tu buah lain tuh..

    Puak Adam nie tak kena senggugut tapi sakit lagi bila depa kena ugut.. kena tiduq luaq bila x dapat gelang zhulian.. sakit ooo..

    Lawa tudung Cik Kiah ari nie.. heh.. heh..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails