Sahabat adalah perisai diri

Sunday, June 28, 2009

Anak belanja tengok wayang

The “Transformers” sequel was well on its way to becoming the biggest hit of the year so far after selling a better-than-expected $126 million in tickets during its first three days at the North American box office, distributor Paramount Pictures said on Saturday.

Terkedu aku.. jiwa ibu ku menyelinap tak pasai pasai sayu bila anak aku nak belanja aku sefamily tengok wayang.. macam tak percaya ooo.. anak2 dah besaq belaka.. isk.. isk.. lagi tua lah laki aku..
Kitorang santai sefamily di Jusco Mall bandar Perda.. show 11.55pm dan abiss 2.30am.. sampai rumah 3.00am.. anyway happy ooo.. bukan selalu.. :)

Kalau aku kata laki aku kolot.. mesti dia ajak aku lawan punya..
Kalau aku kata dia tua.. errr.. or lama.. kira ok la kut no..
Aku ingat kali terakhir aku pi tengok wayang.. laki aku bawa tengok filem Godzilla kalau tak salah aku 1999 (isk.. isk.. 10 taun dah ooo.. sampai ati laki aku.. dera aku..)
Tempat di Pacific Megamall Prai, anak2 kecik lagi.. orang tengok wayang.. aku sibuk dok tengok anak aku dalam panggung.. bertuah betoi..

video
Filem ni memang gempaq.. aku tak pandai sangat bahasa filem nie.. tapi certain part tu ia berjaya juga meruntun aku untuk tak pasai pasai berasa sayu kat robot.. (malu pulak ingat ingat sekali.. heh.. heh..) terutama ketika Optimus tewas dalam pertarungan.. isk..isk..

Tapi last tu aku suka balik.. pasai dia hidup balik teus lawan, menang pulak tuh..
Hilang semua tension bunga teloq, pasai jahit2 baju bila aku layan gambaq nie.. best oooo.. terutama sekali bila anak yang belanja..

Pantun tak dan kerat untuk anak aku..

Pi Aceh kutip pucuk paku..
Terima kasih untuk anak aku.. heh.. heh..

2 comments:

  1. ASSALAMUALIKUM KAK..

    GEMBIRALAH DGN ANAK2 YG MENDOAKAN KITA BILA KITA SUDAH TIADA... USAHAKANLAH..

    ReplyDelete
  2. Salam Anon..
    Insyaallah.. itulah hajat sebenar semua ibubapa.. amin..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails