Sahabat adalah perisai diri

Tuesday, June 23, 2009

Resepi: Tumis peria

BAHAN-BAHAN:
400 gm peria
100 gm ikan bilis/udang
10 ulas bawang merah (hiris)
4 ulas bawang putih (hiris)
4 tangkai cili merah (hiris)
1 helai daun salam
1 cm lengkuas (ketuk)
Garam dan gula pasir

CARA MENYEDIAKAN:
  1. Peria yang dihiris nipis diramas dengan air garam.
  2. Panaskan minyak dan tumis semua bahan hiris. Biarkan naik bau.
  3. Kemudian masukkan udang ataupun ikan bilis.
  4. Masukkan lengkuas, daun salam dan peria. Tumis hingga layu.
sebutir kata:
Aku minat peria nie sejak aku mula mula kenai makan.. tak tau tarikh sebenaq aku mula suka sayur peria nie.. :)

2 comments:

  1. TAU DAH,ESPECIALLY SKALI SAYUR TIMUN....HE.HE..HE

    ReplyDelete
  2. sayur timun buat sejuk badan.. yg hangpa sakit ati sangat tu apasal..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails