Sahabat adalah perisai diri

Sunday, July 5, 2009

Resepi: Sup Pekat Ayam Kampung

BAHAN-BAHAN:
200 gm pes sup pekat
2 paket sup bunjut
1 ekor ayam kampung
Bawang goreng
Air secukupnya

BAHAN KISAR:
Setangkai daun bawang
Setangkai daun sup
450 gm kentang (rebus)
2 1/2 labu bawang besar
6 ulas bawang putih

CARA MENYEDIAKAN:
  1. Bersihkan ayam dan potong kepada beberapa bahagian dan rebus sehingga empuk bersama pes sup pekat dan sup bunjut.
  2. Setelah ayam empuk tuangkan bahan kisar, taburkan bawang putih.
sebutir kata:
Ayam kampung payah nak cari dah nie..

2 comments:

  1. WHY RESEPI KAT DLM BLOG NI KEBANYAKKANNYA TAK BETUL....TUAN PUNYA BLOG NI RETI MASAK KE TAK NI????

    ReplyDelete
  2. asal daun bawang n daun sup kene kisar.? blog lu xleh pakai la.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails