Sahabat adalah perisai diri

Friday, August 14, 2009

Resepi: Ikan bakar daun kunyit

BAHAN PERAP:

3 sudu pes tomyam
3 ulas bawang merah (tumbuk)
1 ulas bawang putih (tumbuk)
3 cm halia (tumbuk)
2 sudu kecil serbuk kunyit
1 tangkai daun ketumbar (hiris halus)
2 helai daun limau purut

BAHAN B:

1 helai daun kunyit
1 ekor ikan kerapu

CARA MENYEDIAKAN:
  1. Perapkan ikan kerapu dengan bahan perap selama setengah jam.
  2. Balut dengan daun kunyit.
  3. Bakar hingga masak.
  4. Hidangkan bersama air asam dan sambal kicap.
sebutir kata:
Nampak hmmm.. sedapp.. betoi betoi rasa camana tak tau lagi.. tak dan nak cuba.. posting dulu once dapat dari friend lama tadi..

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails