Sahabat adalah perisai diri

Saturday, March 13, 2010

Binatang jenih apa ni

Kak Ros tak reti nak maki orang, dah diajar dari kecik tak boleh maki orang. Tapi kak Ros tak tahan hati tengok cerita remaja kaum hawa berusia 15 tahun dirogol bergilir gilir oleh 9 lelaki bernafsu binatang.

Ya Allah, apa nak jadi ngan negara tercinta ni. Mana letak iman korang ha. Kak Ros tak akan salahkan kerajaan sekiranya segala kemudahan disediakan dalam mengukuhkan iman rakyat jelata diutamakan. Kak Ros tak akan salahkan pihak berkuasa negeri sekiranya majlis majlis agama merangkumi semua rakyat segenap ceruk rantau dilaksanakan sepenuhnya. Kak Ros juga takkan salahkan masyarakat sekiranya setiap orang dari kita mainkan peranan sebagai pembimbing pada pembimbing yang lain dan pemerhati pada pemerhati yang lain. Kak Ros juga takkan salahkan mak bapak bebudak perangai binatang tu sekiranya setiap tingkah laku mereka dibimbing oleh kata dua agama.

Tapi... hadoiiihhh... benarkah memasing sudah menjalankan tanggungjawab masing masing menghindar dari perkara mengaibkan agama dan negara ini terjadi? dah habih ikhtiar kah kita? Atau kita masih teraba raba dan meletakkan kemegahan dan materialistik terjunjung dikepala.

Ya Allah, berilah petunjuk dan hidayah mu pada hamba yang kian lupa pada kebesaran mu Ya Allah... amin...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails