Sahabat adalah perisai diri

Thursday, March 25, 2010

Dadah pemusnah tanpa mengenal status


PELAKON, Azean Irdawaty dan anak perempuan, Elza Irdalynna bersama peguam Amer Hamzah Arshad (kiri) hadir ke Mahkamah Majistet Kuala Lumpur untuk mendengar kes pendakwaan anak lelakinya yang juga pelakon dan pengacara Khaeryll Benjamin atas kesalahan memiliki dadah. - Foto Rosdan Wahid

Inilah bahana najis dadah. Kak Ros tak berani nak kata si Benjy anak Kak Yan ni bersalah atau tidak, biarlah Polis jalankan kerja depa, tapi ini adalah prosedur biasa yang dikenakan pada sesiapa jugak tanpa kira status dia apabila ianya tersangkut dengan najis dadah.

Sapa yang tak kenal Azean Irdawaty ni. Dia artis terkenal dan anaknya Benjy jugak terkenal dalam lakonan dan jugak bidang pengacaraan. Tapi status popular yang dipegang mereka bukanlah alasan untuk mereka dilayan sebagai elit. Kak Yan perlu akur walaupun kita amat paham kesedihan yang kak Yan alami sekarang ni. Ini dah lumrah pada mangsa yang tersangkut dengan najis dadah. Bersalah atau tidak, Polis atau mahkamah yang akan tentukan.

Kak Yan begitu terkejut sekali apabila Benjy anaknya itu telah ditahan semula selepas tak sampai 2 jam dibebaskan Mahkamah dengan ikat jamin sebanyak RM 2.,000.

"Beberapa kali Kak Yan tanya kenapa anak saya ditangkap tetapi tiada seorangpun yang beritahu kenapa. Tidakkah seorangpun anggota polis di situ berfikir bahawa Kak Yan ni adalah ibunya yang sedang sakit. Tak boleh beritahu elok-elok ke," katanya.

Kita amat berharap kak Yan bersabar dan ingat Tuhan banyak banyak, Memang la, betapa berat mata yang memandang, berat lagi bahu yang memikul...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails