Sahabat adalah perisai diri

Friday, May 21, 2010

Hati kering

ANAK panah menunjukkan tempat Manish dan isterinya terjatuh dari tingkat 29 sebuah kondominium di Jalan Tun Sambathan, Kuala Lumpur semalam.

Lama kak Ros tak meng"update" blog. Sibuk giler, dah ada tempahan untuk baju nak dipakai hari raya nanti. Kadang kadang nak hilang tekanan dari dok tengok kain saja, kak Ros selak jugak akhbar akhbar online.

Tersentak, kak Ros rasa bukan saja kak Ros tapi jugak ramai rakyat Malaysia amnya. Nekad dan berhati kering betoi. Tak tergamak kak Ros nak bayangkan macamana saat saat memeritkan yang telah dilalui mangsa. Macamana saat saat dimana seorang yang berstatus ibu bakal melihat anak keciknya terkangkang tidak bernyawa hasil dari perbuatan sendiri. Macamana keputusan nekad ini diambil dengan kerelaan kedua dua pasangan suami isteri ini untuk terjun dari tingkat 29.

Ini trend baru agaknya yang mungkin sudah lama diamalkan di negara mereka tapi asing bagi kita di Malaysia. Apa apa pun, ilmu yang benar saja boleh memainkan peranan dengan berkesan. Insyaallah...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails