Sahabat adalah perisai diri

Thursday, July 22, 2010

Jom jalan pagi

Sumber: Pak Long


Salam semua...

Dah lama Pak Long amalkan jalan waktu pagi ambik angin segar kat taman sebelah rumah tuh. Tak lama pun, layan saja dalam sejam sekali jalan. Tak payah kerap sangat takut Mak Long hang terlebih langsing pulak tapi cukup kalau tiga kali seminggu atau paling malaih la, sekali seminggu.

Mula mula memang berat, kena akui tu. Malu dan segan bersilih ganti. Pak Long rasa macam orang pandang sewel saja, ada gak dua kali kot niat hati nak flying kick si Ah Seng tu. Mak Long hang lagi la teruk, tak mau join langsung memula tu. Mak Long hang sanggup gelak keraih perut tengok anjing ketagih betis, ligan Pak Long sorang sorang.

Tapi la ni Mak Long hang la yang dedulu siap. Pak Long baru nak cari seluaq, Mak Long hang dah dok cekak pinggang depan laman. Jalan pagi ni baguih, memang enjoy dan berkhasiat. Jalan jalan jamu mata... hihi... Khasiat yang ketara sekali tu Mak Long hang la, dah surut sikit dah, banyak tayar spare yang dia bagi kat si Rosmah tu simpan. Baru sedap mata Pak Long memandang. Pak Long pulak maintain. Sekeping melayang saja macam dulu dulu gak.

Pak Long promote benda yang elok elok saja, jalan pagi ni baguih untuk kesihatan terutama sekali bagi yang kepala tengah semak... macam Mak Long hang tu.. hihi... Apa tak semaknya, dok merekam kat Najib tak habih lagi pasai naik harga barang langsung tak mai tanya Mak Long hang...

Jom jalan pagi... wassalam...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails