Sahabat adalah perisai diri

Sunday, July 25, 2010

Lagi artis berkelaku hodoh

Amboiiii... kak Ros rasa dua tiga minggu ni macam dah jadi wartawan hiburan la pulak. Asyik dok komen ngan perangai artis saja... hik..

Haa... ni ada sorang lagi artis bekas anggota kumpulan lawak Senario. Popular jugak budak Yassin ni dengan lawak slumber dan spontannya. Dulu dah kena rasa kak Ros dua kali dah kes yang sama, kali ni kena lagi. Yassin Yahya 32 (gambar), ditahan polis kerana dipercayai terlibat dengan penyalahgunaan dadah, awal pagi Ahad.

Muda belia lagi, tapi hanyut bila dah sangkut dengan dunia hiburan.

"Ujian tersebut juga mendapati Yassin mengambil dadah jenis ganja, manakala dua orang lagi iaitu pengurusnya dan seorang ahli perniagaan dikesan mengambil dadah jenis ketamin," kata Khalid seperti dipetik portal The Star Online, Ahad.

Jadi kita sebagai warga Malaysia yang punya keluarga dan anak anak tentu berasa risau apatah lagi bila ada artis tempatan pulak yang sangkut dengan najis dadah ni. Tentu ada jugak anak anak kita yang kenai malah tak keterlaluan yang anggap dia ni sebagai idola depa. Anak anak kena la kita dok peringat depa, najis dadah ni merbahaya. Orang yang popular akan jadi hina bila dah kena. Orang kaya akan jadi papa kedana kalau dah di babit sama.

Masaalah yang lebih serius ialah ia jugak membabitkan kaum keluarga serta sahabat sahabat pada mangsa najis dadah tu termasuklah jugak peminat peminatnya kalau ada. Nak maju cari la cara lain dari menjadi hamba pada dadah tu. Jom boikot saja artis artis yang berkelaku hodoh sebegini.

Kesemua mereka ditahan di bawah Seksyen 15(1) Akta Dadah Berbahaya 1952 dan polis akan mendapatkan perintah tahanan reman terhadapnya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails