Sahabat adalah perisai diri

Sunday, July 25, 2010

Tak cukup sekadar minta maaf Krisdayanti oiii

Itu la, dunia artis ni bukan saja buatkan orang ramai lalai dan leka malah membuatkan ahli hiburan itu sendiri terlalai dengan sifat moral baik yang diasuh ibu bapa. Mereka, artis artis ini akan tenggelam dalam keriuhan dunia hiburan tu, segala asuhan baik yang diterima sebelum ni akan turut hanyut bersama kemewahan dan keghairahan sekeliling mereka. Hanyutnya mereka akan turut menghanyutkan sekali anak anak bangsa satu nusantara yang menganggap mereka mereka tu sebagai idola.

Jenuh la mak bapak nak ajar anak anak depa macam ni, kalau dah sampai artis sendiri tak bermoral.

Dah buat perkara tak elok, terbongkar dan terkantoi terus mintak maaf. Depa ingat moral depa boleh jadi elok balik ka dengan hanya mintak maaf. Depa ingat peminat mesti kena sokong depa pasai depa tu artis artis popular, suara pulak sedap macam tak dak tandingan dah, peminat pulak ramai, juta juta. Salah sikit sikit apa halnya, tentu boleh dimaafkan.

Mintak maaf saja belum cukup untuk nak basuh contoh hodoh yang hang perturunkan pada anak anak bangsa satu nusantara nih... yang memang terlebih bangang la kot pi ambik hang jadi idola depa... Jom boikot semua artis artis yang tak beradab ni. Buat rosak lagi anak anak bangsa yang majoriti tengah hanyut dengan pelbagai onak duri dunia.

***************************************
KD mohon maaf daripada semua ibu Indonesia

JAKARTA: Krisdayanti (KD) terus mengaku salah dan menyesal atas perbuatan aksi ciumannya bersama Raul Lemos beberapa hari lalu.

“Saya memohon maaf yang sedalam-dalamnya kepada semua ibu dan wanita di Indonesia atas perbuatan saya tempoh hari,” ujar KD ditemani pengurusnya, Elsie Lontoh, dalam sidang media di Jakarta Pusat, semalam. KD juga mengaku sudah memohon maaf kepada ibunya yang selama ini banyak mendidiknya. Dia begitu kesal dan mengaku kesilapannya itu memberi kesan tidak baik kepada umum. - Agensi

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails