Sahabat adalah perisai diri

Tuesday, July 13, 2010

Untuk pompuan saja, kesan sebelum kena

Pompuan kalau ngan ber'shopping', kira pecah kepala la orang kata.

Kadang kadang kita kalau terlampau ghairah sangat ber'shopping' di shopping complex, bukan kita kisah pun keadaan sekeliling. Masa masa genting macam ni la tanpa kaum pompuan sedari, ramai mamat yang mata keranjang melampiaskan nafsu serakah depa dengan joli katak menelanjang kita dengan kamera tersembunyi. Mata jahat mereka menelanjangi kita malah ada yang videokan untuk edaran kat kawan kawan satu kepala.

Disini kak Ros perturunkan satu cara macamana nak kesan HIDDEN CAMERA atau kamera tersembunyi dalam bilik persalinan di butik butik dalam sesetengah pasaraya. Caranya agak mudah iaitu bawa henfon masuk kedalam bilik persalinan. Tapi pastikan yang henfon kita tu berfungsi, boleh buat panggilan luar.

Masuk saja kedalam bilik persalinan dan sebelum mulakan apa apa, terus buat satu panggilan dulu. Kalau panggilan kita terganggu dan gagal membuat panggilan luar, itu bermakna bilik tersebut ada kamera tersembunyi...!!!

Panggilan terganggu kerana di halang oleh fibre optic semasa pemancaran signal dari henfon berlaku. Tolong beringat dan beritahu anak anak kita, kakak kakak dan adik adik kita untuk mengelakkan mangsa yang tidak berdosa ini menjadi mangsa dari HIDDEN CAMERA atau kamera tersembunyi ini.

5 comments:

  1. salam..wah info yg amat berguna. Tp ati jarang2 beli baju...hehe. Kalau beli pun x reti nak test kat kedai..heehe..nasib baik..

    ReplyDelete
  2. Salam,
    peringatan yang sangat baik untuk kaum hawa....mohon copy....

    ReplyDelete
  3. Salam atie,
    Kak Ros pun nasib baik gak... hihi, jahit baju sendiri...

    takkan beli kain batik nak test camtu plak... hihi...

    ReplyDelete
  4. Salam sakariya,
    silakan, yang baik dikongsi...

    kesian kat kaum hawa yang terpaksa jadi pelakon free tuh...

    ReplyDelete
  5. dalam ofis member saya ada banyak cctv tapi bole je wat kol mcm biasa guna hp takde lak terganggu.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails