Sahabat adalah perisai diri

Wednesday, November 10, 2010

Lagi, artis dan dadah

Macam ngan tak serik serik, lepas satu timbul pulak lagi satu kes artis bergelumang dengan dadah. Kak Ros rasa rasa la, pentas hiburan negara kita ni memang kena pekena dadah dulu kot baru boleh jadi artis.

Mungkin tak semua artis kena pekena najis dadah dulu kot baru buat persembahan depan orang ramai, tapi dik kerana segelintir individu yang memaksa diri untuk dikenali ni la yang habis terpalit pada yang lain.

Baru baru ni kita digemparkan lagi dengan pelakon lelaki dan tunangnya yang dicekup Polis wkatu menunggu bekalan dadah. Pelakon berusia 30 tahun itu yang membintangi beberapa drama dan filem antaranya Evolusi KL Drift, ditahan bersama tunangnya yang berusia 24 tahun kira-kira jam 8 malam Jumaat lalu di sebuah stesen minyak berhampiran Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2). Kedua-dua mereka direman dua hari selepas ujian air kencing mendapati mereka positif dadah jenis Methamphetamine.

Sampai masanya nak dibebaskan selepas dua hari ditahan, mereka sanggup menyembunyikan diri di dalam bangunan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang Jaya, di sini, selama lima jam. Tau pulak malu. Apa yang nak dimalukan lagi. Habis dah la kerjaya korang sebagai artis, punah sudah la air muka korang yang hensem dan jelita tuh... Dadah membawa padah, ni la padahnya...

Mereka yang direman sehingga semalam, dibebaskan dengan jaminan polis selepas siasatan dan keterangannya bersama tunangnya dirakamkan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails