Sahabat adalah perisai diri

Thursday, December 16, 2010

Belum puas bermanja

Salam,
Rasa macam lama sangat dah kak Ros tak kesempatan nak jenguk blog kak Ros nih... maklum laa kan, sibuk la katakan. Woii... hangpa jangan ingat jadi surirumah tangga ni tak sibuk. Silap silap lebih sibuk dari orang kerja pejabat, silap silap lebih pening dari orang yang buat sales... hihi... try sendiri kalau tak percaya... hehe...

Tak sibuk mai mana, yang ada dalam rumah semuanya lelaki. Sesatunya anak pompuan kak Ros dah dihantar kolej sambung pelajaran... hihi... padan ngan muka tinggal sorang sorang. Tunggu cuti semester la kot baru dapat teman berbual panjang... hadoiiihhh... Ngan orang lelaki ni bukan boleh sembang lebih lebih... hihi...

Kak Ros ada kesempatan nak update blog ni pun pasai laki dan anak anak kak Ros dok sibuk buat kecoh selepas diorang terkejut beruk Malaysia benamkan Vietnam 2 - 0 dalam piala AFF Suzuki 2010 sebentar tadi. Kalau tidak... jangan harap kak Ros nak boleh cuci kepala ngan berblog... hehe... baguih jugak ada game bola kerap sikit...

Kak Ros tersentuh hati betoi bila terbaca kisah menyayat hati kat HM disini... kisah menyentuh hati yang merentasi batas batas bangsa, bagaimana sorang kanak2 perempuan berusia empat tahun yang masih mentah dengan sepak terajang dunia telah ditemui polis dalam keadaan tak bermaya disisi mayat ibunya. Mengikut pengamatan polis, mayat yang sudah berulat itu ditemui terlantar lebih dari tiga hari dipercayai dibunuh.

Kesian kan budak pompuan tuh... baru empat tahun dan masih mentah untuk memahami apa sebenarnya yang terjadi pada ibu yang amat amat dikasihi... tempat bermanja telah tiada belum sempat dan puas bermadu kasih... hmmm....

2 comments:

  1. Ya Allah..sedih bc kisah tu kak ;( cian budak kecik tuh ;(

    ReplyDelete
  2. A.. aala.. miera, jiwa keibuan meruntun air jernih diekor mata... adduss...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails