Sahabat adalah perisai diri

Thursday, December 30, 2010

Kenapa? tak percaya ker Malaysia juara...

Salam,
14 tahun punya tunggu, 14 tahun punya merindu... hihi... Malaysia akhirnya berjaya jugak muncul juara Kejohanan Bola Sepak Piala Suzuki AFF 2010 dengan agregat 4-2. Kenapa? ada yang payah nak percaya ker... hihi...

Tewas 1-2 pada Indonesia pada final kedua di Stadium Utama Gelora Bung Karno di sini malam tadi tak membantu Indon kerana Malaysia telah menang 3-0 pada final pertama di Stadium Nasional, Bukit Jalil, Ahad lalu. Kejuaraan tersebut mengesahkan status Malaysia sebagai raja bola sepak Asia Tenggara setelah saingan peringkat bawah 23 tahun iaitu Sukan SEA turut dijuarai Malaysia di Laos pada 2009.

Khairul Fahmi Che Mat bermain cemerlang. Kak Ros suka ngan sikap mengarah kengkawan dalam game, dah tu selamatkan sepakan penalti kapten Indonesia, Firman Utina pulak tu pada separuh masa pertama. Isu laser yang mengganggu keeper yang sengaja diperbesarkan Indonesia sebelum ini akhirnya terpalit pada mereka sendiri apabila Khairul Fahmi tiga kali diganggu pancaran laser ke arah mukanya.

Ia bermula apabila Indonesia memperoleh sepakan sudut pertama pada minit kelapan diikuti ketika sepakan percuma pada minit ke-12 dan satu lagi sepakan sudut seminit kemudian.

Namun, Khairul Fahmi membuktikan dirinya tidak selembik penjaga gol Indonesia, Markus Harison yang 'alah' dengan pancaran laser ketika aksi final pertama di Kuala Lumpur, Ahad lalu.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails