Sahabat adalah perisai diri

Friday, December 24, 2010

Tak betoi kot...

Salam,
Perhubungan anak dengan ibu dilihat lebih akrab kalau nak dibandingkan perhubungan anak anak dengan si bapa. Ini lumrah dan keakraban ini tidak lah menghairankan kerana bapa diihat sebagai pencari rezeki dalam keluarga dan si Ibu perlu memastikan anak anak dan si suami terurus makan minumnya dan terjaga pakai dan kekmasan diri mereka.

Hasil dari kasih sayang seorang ibu yang tiada batasnya terhadap si anak juga mengeratkan lagi kasih sayang ibu dan anak anak tadi. Bukan lah kak Ros letakkan lelaki sebagai tidak sayang pada anak atau disayangi oleh si anak, tapi lebih akrab jika nak dibandingkan dengan si ibu.

Namun satu kes yang berlaku di Kota Bharu seperti dilaporkan oleh akhbar hari ini mungkin mengejutkan. Seroang suri rumah dan juga ibu, Marsuzana dihadapkan ke Mahkamah Majistret Kota Bharu atas tuduhan membunuh bayi perempuannya sendiri berusia tujuh bulan dalam kejadian di Pasir Puteh pada 12 Disember lalu.

Tertuduh, Marsuzana Che Muda, 31, dituduh membunuh anak tunggalnya, Alia Miazara Mohd Azim, di sebuah rumah lot, Kampung Gual Tengah, Pasir Puteh, pada jam antara jam 4.30 hingga 5.30 pagi, pada tarikh berkenaan. Marsuzana yang berdepan hukuman gantung mati mandatori kerana dituduh mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan (KK), bagaimanapun sekadar mendengar pertuduhan dibacakan, selain tiada sebarang pengakuan direkodkan mahkamah.

Entahlah, kak Ros pun tak tau apa ke halnya pulak... tak betoi kot...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails