Sahabat adalah perisai diri

Thursday, February 3, 2011

Habis la hang kali ni...

Salam,
Dadah ni persosak bangsa, pembunuh pada manusia. Tak kira sapa jugak yang terpalit ngan najis dadah ni akan merutun turun imej diri dan seterusnya kerjaya depa. Apatah lagi artis yang punya ramai peminat seperti Ameng nih...


Ameng ketika diiringi keluar dari Mahkamah Majistret Melaka semalam. sumber

Tak serik-serik! Ini yang selalu buatkan artis artis lain dipandang serong, dunia artis dipandang jijik. Kalau dah perangai macam jin, macamana nak jadi idola pada anak anak bangsa kita. Penglibatan segelintir artis tanah air dengan najis dadah seakan-akan tidak dapat dipisahkan walaupun mereka telah ditahan dan dikenakan hukuman tetapi ia ibarat mencurah air ke daun keladi.

Kelmarin, bekas vokalis kumpulan Spring, Ameng dan isterinya ditahan sepasukan polis bagi membantu siasatan berhubung penemuan ganja seberat 122 gram ketika sedang menginap di salah sebuah bilik di hotel bajet di Taman Melaka Raya di sini pukul 5.20 petang.

Difahamkan, anak lelaki pasangan berkenaan yang berusia empat tahun turut berada di dalam bilik berkenaan ketika serbuan itu dilakukan. Dia bagaimanapun dibebaskan.

Menurut sumber, serbuan oleh sepasukan polis dari Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Melaka terhadap Ameng, 43, atau nama sebenarnya Wan Aminuddin Wan Ismail dan isterinya, 41, dilakukan hasil maklumat orang ramai.

“Pemeriksaan di dalam bilik itu menemui ketulan mampat daun kering disyaki ganja seberat 122 gram disembunyikan di dalam sebuah beg yang diletakkan di bawah sebuah kerusi panjang.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails