Sahabat adalah perisai diri

Monday, February 14, 2011

Hujung glamour dunia artis?

Salam,
Najis dadah ni kalau dah tersangkut, habis punah ranah segala galanya yang kita ada. Glamour ka, kekayaan kita ka, keluarga yang dibina sekian lama ka.... habis jadi sejarah.

Kes kes macam ni la yang buatkan artis Malaysia dengan dadah ni begitu sinonim. Terbaru, Ameng Spring atau nama sebenar Wan Aminuddin Wan Ismail telah sekali lagi ditangkap kerana dadah. Gambar Bernama menunjukkan dia dibawa keluar dari Mahkamah Sesyen Melaka selepas mengaku bersalah atas tuduhan memiliki dadah, hari ini. Bagaimanapun, isterinya, Sabariah Zakariah (belakang kiri) tidak mengaku bersalah atas tuduhan memiliki dadah dan Menthamphemine di sebuah hotel di Melaka, 1 Febuari lalu.

Jom kita fikir fikirkan bersama, layak atau tidak artis artis Malaysia yang kebanyakannya sarat dengan kontroversi ini dijadikan idola atau ikon pada anak anak bangsa kita. Walaupun bukan semua, tapi majoriti artis baik Malaysia ataupun Indonesia sudah tercalar teruk dengan kelakuan yang menjijikkan, jauh sangat dari adab kita sebagai umat yang beragama.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails