Sahabat adalah perisai diri

Saturday, March 19, 2011

Apa hal kau sengeh ni Man?

Salam,
Apa hal yang kau sengeh sengeh macam kerang busuk ni Man?

Oooo... kau juara raja lawak 5 yerk... tahniah laa... walaupun kak Ros jarang sangat perati korang berlawak tu, tapi kak Ros rasa kau orang bertiga yang tersenarai dalam raja lawak 5 akhir tu memang berbakat laa...

Man atau nama sebenar Abd Rahman Kassim, 33, dipilih sebagai juara program realiti Raja Lawak Astro musim ke lima dalam pertandingan akhir malam Jumaat. Program yang bersiaran secara langsung dari Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) itu menyaksikan peserta yang berasal dari Kuala Lumpur ini berjaya meraih undian peminat sebanyak 45 peratus. Manakala Kumpulan R2 yang dianggotai oleh Rahim Mat Ali dan Ridhzuan Mat Ali yang menerima undian 32.5 peratus sekadar berpuas hati memenangi tempat kedua dan tempat ketiga menjadi milik kumpulan Balas dengan undian 22.6 peratus.

Dengan kemenangan tersebut, Man berjaya membawa pulang hadiah berupa wang tunai sebanyak RM100,000, barangan elektrik serta trofi sumbagan Astro.

Sementara kumpulan R2 dan Balas tidak pulang dengan tangan kosong apabila masing-masing berjaya meraih hadiah wang tunai RM50,000 dan RM30,000, barangan elektrik serta trofi.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails