Sahabat adalah perisai diri

Sunday, March 20, 2011

Berat lagi bahu yang memikulnya

Salam,
Takdir Tuhan menentukan segalanya, tapi sadis la kan kalau tetiba dapat call bayi dalam keadaan nazak tersedak susu. Benda ni bukan jadi atas riba ibunya tapi ditangan orang lain yang diberi upah untuk beri perhatian pada bayi kita... adusss... tak tertahan rasanya...

Ikuti laporan kosmo dibawah ni tentang kejadian terbaru, lagi kisah bayi mati tersedak susu. Takziah pada keluarga mangsa, moga tabah menghadapi dugaan Allah ni... ya la kan, cakap senang... berat lagi woii bahu yang memikulnya ya dak?

INILAH pusat jagaan di Shah Alam tempat Adelia didakwa tersedak susu sebelum meninggal dunia.

Ikut ceritanya, pasangan suami isteri Muhammad Nizzam Aminuddin dan Fariza Tukir terima panggilan kecemasan mengatakan anak bongsu mereka, Adelia yang baru berusia dua bulan sedang nazak di sebuah taman asuhan kanak-kanak (taska) di Shah Alam, Selangor.

Pada waktu itu, mereka sibuk memilih pakaian untuk Adelia di sebuah pasar raya di Shah Alam. Muhammad Nizzam, 34, masih ingat dia bersama isterinya berkejar ke Pusat Perubatan Darul Ehsan di Seksyen 14 selepas pengurusan taska memaklumkan arwah dihantar ke sana dari sebuah klinik di Seksyen 10.

Mangsa sebelum itu dipercayai tersedak ketika diberi minum susu botol oleh kakitangan taska itu.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails