Sahabat adalah perisai diri

Wednesday, July 20, 2011

Tak tau nak kata apa dah...

Salam,
Memacam dah ada dalam negara Malaysia yang tercinta nih.... Islam nak tukaq pi murtad, betina nak bertukaq jantan... jantan nak jadi betina.... hadoiihhh.... nak kata banyak banyak pun tak boleh, kononnya atas dasar hak individu...

MOHD ASHRAF HAFIZ...sudah tukar jantina (Gambar myMetro)

Bukan rahsia lagi, kalau dah masuk dalam akhbar camni. Bukan sekampung dah, tapi satu dunia boleh tengok. Tak syok jugak dok cerita hal orang ni tapi rasanya menarik gak kisah si Mohd Ashraf Hafiz ni yang beria ia nak tukaq jantina dari jantan pi betina.

Bagaimanapun permohonan si Ashraf ni telah ditolak mahkamah dengan alasan... walaupun pemohon sudah menjalani pembedahan tukar jantina, perkara itu tidak boleh dijadikan hujah untuk mendapatkan kebenaran mahkamah. Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu, Datuk Mohd Yazid Mustafa dalam penghakimannya ketika menolak permohonan Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz, 26, yang mahu menukar namanya kepada Aleesha Farhana Abdul Aziz, semalam.

Mungkin ada hikmahnya bagi si Ashraf ni. Implikasi pada masyarakat pun Mahkamah nak kena jaga juga selain tiada laporan lengkap dari pihak hospital bersabit pembedahan jantina yang dibuat terhadap si Ashraf ni. Lagipun tak dak sorang pun doktor dipanggil memberi keterangan.

Jangan dok kata apa la dah tak tau nak kata.... haha....

1 comment:

  1. arrayah.info - Hukuman terhadap Si Penukar Jantina Jika Dia Tidak Bertaubat

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails