Sahabat adalah perisai diri

Tuesday, August 16, 2011

Kopi beracun pulak dahh...


Apa hal la ngan negara kita nih, lepaih satu... satu lagi cerita seram yang timbul. Bayangkan kopi beracun pun boleh dijual secara terang terangan.... Dalam pendedahan yang kekononnya eksklusif tu, Berita Harian telah kabarkan tentang kopi beracun yang kebanyakan produk haram tersebut dijual secara terbuka oleh peniaga warga asing.

Ini telah disahkan oleh pihak Kementerian Kesihatan yang telah mengesan 40 jenis minuman segera dijual di pasaran mengandungi bahan beracun dan kimia seperti Sildenafil, Tadalafil, Verdabafil dan Sibutramine yang boleh membawa maut jika diambil tanpa pengawasan doktor.

Kebanyakan produk itu didapati dicampuri bahan racun berjadual yang digunakan sebagai perangsang seks dan bahan pelangsing yang kebanyakannya dibungkus di kilang haram di negara ini. Aku seperti jugak yang lainnya amat berharap pihak berwajib keluarkan senarai atau nyatakan nama kopi tersebut supaya senang kita tidak terbeli.

Kesian kepada mereka yang memuaskan nafsu sex, tapi diwaktu yang sama membayar untuk memudaratkan diri sendiri. Lagi satu, banyak benda yang memudaratkan diri ni kita tengok balik2 warga asing punya angkara. Bukan ke mana pun kerja diaorang tu kalau tidak ada orang tempatan sendiri yg bagi jalan dan peluang.- Shalehudin

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails