Sahabat adalah perisai diri

Monday, January 30, 2012

Macam macam la.........

Salam,
Tengok la ...macam2 ragam manusia ni kan....?ada yang tak sayangkan nyawa sendiri,ada yang bahayakan nyawa orang lain,ada yang terlebih kreatif dan macam2 lagi lah yang dok ada tu......

 Bahaya nih....

 Agak2 la nak bawak barang tu....

 Kreatifnya cara dia parking ni.....

 La...macam ni pun ada........

 Agak2 sapa dulu yang nak dapat ikan ni......

 Kesian.....sapa la mak pak budak ni......

la....awat ceredik sangat ni.....tak boleh buat sukan macam lain dah ka.......

44 comments:

  1. salam kak ros
    yang p dok langaku budak2 tu apsal
    xde keje lain dah ke
    buat terjatuh atas budak2 tu, naya je

    ReplyDelete
  2. isk... entah apa2.. cm xde keje lain je...

    ReplyDelete
  3. Mak aih! Yg ketapi tu...seram tgk!

    ReplyDelete
  4. pyh kalu takde undang2 kan, pakai sembarang je... tp paling ngeri gmbar last tuh... ntah apa2... keje bodo je tuh... takde otak... ish ngeri2

    ReplyDelete
  5. ros...
    gambo yg last tu tak suke laaa...kl kene budak2 tu mcmne ek???naye jek...buat laa sukan yg lain...heheheh(emosi laa plak...)

    ReplyDelete
  6. xsuka yg kat dalam bas 2..ishhh...duk berkepit2...xmau

    ReplyDelete
  7. salam ros..mcm2 perangai manusia ni..yg last sekali tu buat mama seram sejuk..hu2x..

    ReplyDelete
  8. yang naik keretapi ramai2 banyak kat india..bahaya tul

    ReplyDelete
  9. kak ros
    cheqna bagi kat sini jela ye..
    guna tepung pulut..air,sedikit kapur n sedikit garam untuk buat doh tu...gaul ngan air sehingga dapat buat doh..kalau nak kale hijau kak blend daun pandan..n amik air dia..gaulkan ngan tepung...buat doh kecik2...
    pastu doh tu dimasukkan ke dalam air yang sedang direbus...bila doh tu timbul kak angkat dan masukkan dalam bekas yang mengandungi air..agar doh tu tak melekat..
    untuk kuah.guna santan..garam..gula..daun pandan..manisan..masakkan semua ni..bila dah menggelegak...masukkan doh tadi dalam kuah ni...
    boleh erk kak??=)

    ReplyDelete
  10. adoiiiii...macam2 dia orang ni....

    ReplyDelete
  11. sepatutnya kena utamakan keselamatan dan nyawa terlebih dahulu..

    ReplyDelete
  12. lemah jantung tengok gambar yang last tu...aduhai...tak sayang anak keee??adoi adoi adoi...aku pulak yang risau lebih.kalau tergelincir ke apa lepas landing tu...haih...

    ReplyDelete
  13. mcm2 dan pelik2 diorang ni ye..

    seriau pun ada. nak gelak pun ada... ish2..

    ReplyDelete
  14. pelik2 je diorg ni,,hihihi..adoi lah

    ReplyDelete
  15. haha lawakpun ada..parking keta tuh serammm nengok

    ReplyDelete
  16. Salam Lya,

    Tu la kan Lya....yang lompat tu dah memang tak cerdik dah....tapi mak pak yang letak anak depa kat situ,berkali ganda lagi tak cerdik....

    ReplyDelete
  17. Salam IntaNBerliaN,

    Orang gila ni kannya semacam Intan....

    ReplyDelete
  18. mmg sgt x cerdik yang last tu, kalau terpijak baby2 tu x ke kes naya namanye tu..adeii seram tgk..

    ReplyDelete
  19. Salam Suri Solehah,

    Memang banyak orang yang pelik2 kat dunia ni kan Suri....depa suka buat kerja bodo.....

    ReplyDelete
  20. Salam Pok Amai-Amai,

    Tu la.....macam tak penting ja nyawa kat depa ni kan.....

    ReplyDelete
  21. Salam Nohidana,

    Betoi tu Norhidana....Budak2 tu apa la yang depa tau kan....nasib la depa dapat mak pak yang bodo.....boleh dok bagi orang langkah anak depa macam tu...

    ReplyDelete
  22. Salam Azian,

    Kadang2 kan Azian....pasai nama atau pun pasai duit ja manusia ni sanggup buat apa saja.....termasuklah kerja2 bodo yang boleh buat nyawa melayang...

    ReplyDelete
  23. Salam N'Yue,

    Kalau dah macam ni punya banyak orang dok naik bas hari2,patutnya kenalah buat sesuatu kan,macam tambah lagi bas ka....

    Kak Ros pun takut tengok....bahaya...

    ReplyDelete
  24. Salam Fieda,

    Memang pelik pun Fieda....

    ReplyDelete
  25. Salam mama aini,

    Waalaikumsalam mama....memanag pun...yang last tu la kerja yang paling gila kan....

    ReplyDelete
  26. Salam dwaty,

    ya la.. kalau dah nak sangat sukan yang bahaya tu,buat lah sukan yang bahayakan diri sendiri dah la....jangan dok bahayakan orang lain....

    ReplyDelete
  27. Salam Tiramisu Fatiema,

    Ya ka....tengok depa ni semua macam tak sayangkan nyawa ja....

    ReplyDelete
  28. Salam Cheqna,

    Terima kasih banyak2 lah Cheqna....Boleh sangat...Kak Ros nak try buat nanti...

    ReplyDelete
  29. Salam Mulut Payau,

    Eemmm...memang pun MP..kelaku orang ni macam2...kadang2 tu tak terpikir pun kita kan...

    ReplyDelete
  30. Salam nuwairani,

    Memang pun depa ni tak dak kerja....tu yang dok buat kerja bodo tu.....

    ReplyDelete
  31. Salam Terbang Bersamaku,

    Eemmm....betoi tu,Kak Ros setuju sangat...

    ReplyDelete
  32. Budak2 tu.... apa la yang depa tau kan Mr.Clive...?memang tak dak akai betoi la...Kak Ros pun risau jugak..Kalau salah landing macam mana sekali pun,yang tua tu kan nya nak jadi apa kan...mesti lah budak2 tu yang jadi mangsanya....ish.ish.ish,kalau nak nama pun,buat la benda2 yang lain...

    Yang lagi menghairankan Kak Ros...mak pak budak2 tu,sepatutnya menjadi perlindung....ni dak,boleh pulak dok bagi orang buat lagu tu kat anak depa...memang bertambah tambah la tak dak akainya.....

    ReplyDelete
  33. Salam Idasm,

    Tu la Idasm....sesekali tengok bukannya lawak lagi dah....tapi kerja bodo.....

    ReplyDelete
  34. Salam naiemah_ramli,

    Memang pun pelik naiemah....tapi pelik yang tak boleh di pakai....

    ReplyDelete
  35. yg last tu nak tunjuk kehebatan la knon..hahaha

    ReplyDelete
  36. Salam Wan nurul hezrina,

    Eemmm.....kat mana la dia pi ambik lesen ni....dia belajar parking macam tu kut wan.....

    ReplyDelete
  37. Salam Sweetmama,

    Bukan dia sorang ja yang tak cerdik sweetmama.....termasuk ngan semua orang yang dok ada kat situ,pakat tak cerdik sama.....
    Ngeri tengok....kak Ros nampak macam tak lepas ja loampatan dia tu....

    ReplyDelete
  38. Salam Ain,

    Nak tunjuk kehebatan tak kena ngan tempat kan Ain....?

    ReplyDelete
  39. kahkahka... lorry and budak dalam ayam tuu kelakar.. yng lompat baby tuu.. rasa nak hempuk je. ngarut tul

    ReplyDelete
  40. Salam Kayna,

    Yang lori tu,mujur la dia tak terbalik timpa orang lain kan....yang budak tu pun rasanya kostium ja kot....tapi kesian kat dia kan blee ja...he.he.he.....

    Aksi yang kat bawah sekali ni... memang semua yang ada kat situ tu, buat kerja bodo.....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails