Sahabat adalah perisai diri

Thursday, February 2, 2012

Bahaya nih.....

Salam,
 Kak Ros dok tengok la...kebanyakkannya budak2 zaman la ni boleh dikatakan semuanya suka permainan game ni.....dari umur 2 atau 3 tahun ja depa dah mula kenai dan pandai dah dengan game2 ni....nak buat macam mana kan...permainan budak2 ni pun dah kena ikut peredaran zaman......

Apa pun bentuk permainan depa ni, kita mestilah kena pantau...jangan dok biarkan ja depa asyik dengan apa yang depa dok buat....pasai  benda2  macam ni semua boleh menguasai minda depa.......jangan lah sampai kita dah tak boleh nak kawal dah macam dalam video kat bawah ni.........Bimbang sungguh Kak Ros bila tengok video ni........

23 comments:

  1. memang betul... twin ari2 blk dr tadika mintak tepon nak main game.

    ReplyDelete
  2. betul...

    budak2 sekarang lebih cepat belajar::
    kalau yg positif xpe,
    tp takut mudah terjerumus kod yg negatif..

    ReplyDelete
  3. eh,.. ni game yg hubby selalu main tp xdalah seteruk org ni main... hihi

    ReplyDelete
  4. si kecik akak pun kalau dia menagis mengamuk, terpaksa jugak pujuk dgn game, sekarang dah pandai buka sendiri tepon tu untuk game
    penyakit ni

    ReplyDelete
  5. anak saya pun suke main game kat hadset jer.. klu dia mintak laptop x mampu saya...

    ReplyDelete
  6. mainan anak2 sekarangkan..
    tapi kite kena la pantaukan jugak..takut leka nanti..

    ReplyDelete
  7. ye kena pantau..sekarang memang banyak pendedahan benda2 camnie..budak2 pandai

    ReplyDelete
  8. kak ros,
    kadang sya bersyukur Allah tak bagi saya rezeki yang lebih untuk belikan anak2 gajet2 game macam ni.. kalau la saya ada lebih, harus saya beli jugak..

    ReplyDelete
  9. Pengsan kakak kalau gitu gayanya. Sampai escape button kat keyboard pun bleh terpelanting dibuatnya huhu....

    Teruk sangat kalau macam tu:(

    ReplyDelete
  10. anak saya umo 3 taun ni pun dah ketagih dah main game..peliknya sekali bukak jer terus pandai main..

    ReplyDelete
  11. kasi main ujung minggu je.. tu pon kalo ada kat rumah.. kalo tak jaga, memang melekat je budak2 ni..

    ReplyDelete
  12. akak x dapat tengok la video, brokband beruk btol lae... anak akak main ps2 je...

    ReplyDelete
  13. Anak2 tak suka main game..tapi suka dgn FB..itupun tak elok juga jika melekakan yee..

    ReplyDelete
  14. memang tak boleh biaq, satgi depa leka. kita sebagai mak ayah kena pantau selalu. pastu kena tapis juga game yang depa leka tu, takut kot ada unsur yang tak sesuai gitew..

    ReplyDelete
  15. Budak skunk mmg tu jek keje dia agaknya.hee :D

    ReplyDelete
  16. Ya Allah takutnya tgk bdk ni main tension smpai camtu sekali, bdk ni msti dh addict sgt main games smpai x boleh terima kenyataan dia kalah.

    risau gak ni anak eija pun jenis suka sgt main games, tp kami selalu pantau & ckp dgn dia thn depan kalau dh mula sekolah, x boleh dh main games..kena kurangkan..

    ReplyDelete
  17. issshhhhhhh...teruknya budak ni...

    ReplyDelete
  18. hantu game dah naik hantu...mengerikan lah.

    ReplyDelete
  19. wowwwwwwwwwwwww masuk hantu game dah tuhhh...huhuhuhu scary!

    anak saya selalu main game yup, saya ajar mereka dari awal, saya join derang main sama dan explain dari basic...

    kesian budak tu mana la parent dia...thanks for this video boleh tunjuk dekat double IS...ahhahha mesti derang percaya game tu berhantu...akekkekke

    ReplyDelete
  20. ni da penah tgk dulu...hahaha...rase cam nak lempang jer budak ni.

    tapi ni bukan sorang dorang jer,ramai lagi budak2 kaki game kat luar tu mcm ni...ish3 =_=

    ReplyDelete
  21. hish! tensen je tgk ni...ntah pape je budak ni...risau pulak dgn budak2 zaman skrg

    ReplyDelete
  22. risau kan dgn budak2 zman skrg..huhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails