Sahabat adalah perisai diri

Wednesday, April 18, 2012

Bob Kuman Bohong,Saya Sudah Bayar-David Teo

Assalamualaikum,
Mana satu yang betoi nih....?

Ramai yang sudah tahu pelakon dan pelawak popular, Bob Kuman kini dilaporkan terlantar dan mengalami kesukaran untuk bergerak di kediaman beliau di Seksyen 11, Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor.

Menurut Bob tahap kesihatannya yang menurun sejak terjatuh di set penggambaran drama 'Jangan Pandang Belakang Congkak' di Hulu Langat sekitar tahun 2011 lalu.

Dia juga terkilan pihak penerbitan drama tersebut tidak tampil menghulurkan bantuan. Sehingga kini, beliau hanya mampu melunaskan separuh daripada kos rawatannya itu. Lebih mengharukan, Bob menyatakan bahawa dia hanya mempunyai RM36 sahaja dalam akaun banknya.


Itu cerita dari Bob Kuman bagaimana pula cerita disebelah pihak penerbitan drama tersebut iaitu David Teo?

“Bukan janji, tetapi pasti saya sudah melangsaikan semua bayaran lakonan yang dibintangi Bob Kuman.

“Kalau benar lakonannya belum dibayar, saya minta dia segera berjumpa saya dan akan memberikan tambahan 10 peratus faedah terhadap bayaran tertunggak seperti didakwa,” kata penerbit filem terkenal, David Teoh menjawab tuduhan pelakon, Bob Kuman, 40, yang mendakwa beliau mengabaikan masalah kesihatan pelakon itu yang terjatuh selepas menjalani penggambaran drama televisyen, Jangan Padang Belakang Congkak (JPBC) di Hulu Langat, Selangor pada penghujung 2010.

Harian Metro semalam melaporkan Bob Kuman mendakwa produksi milik David tidak mempedulikannya hingga dia berkejar ke hospital bersendirian selain kegagalan penerbit filem itu melangsaikan bayaran lebih RM6,000 hingga menjadi punca dia tidak dapat menjelaskan bayaran hospital.

Menurut David, beliau kesal terhadap tuduhan pelakon itu sambil memberitahu pihaknya sudah melangsaikan semua pembayaran termasuk memberikan sumbangan peribadi RM5,000 ketika melawat pelakon berkenaan di Hospital Tawakal di sini, tahun lalu.


6 comments:

  1. hah...mana satu betoi ni....huhuhuhuu

    ReplyDelete
  2. tgk pelakon macam hidup senang je.. x sangka ada jugak yg hidup susah..

    ReplyDelete
  3. kesian kan..bahagian dia.kita tak tahu apa bakal jadi pd kita nanti.

    ada silap tang mana2 ni.

    buang yg keruh ambil yg jernih,

    ReplyDelete
  4. he he hehh... mana satu benang yang basah ni ye

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails