Sahabat adalah perisai diri

Wednesday, April 18, 2012

Cara Terbaru Virus HIV Tersebar

Assalamualaikum,
Ngeri jugak Kak Ros bila baca cerita kat bawah ni,sebelum ni tak terpikir pun.....Sentiasalah berhati hati dengan persekitaran disekeliling kita ni ya......kecuaian manusia ni telah banyak membunuh manusia lain kan.......Apa pun sentiasalah kita mengingati Allah.....semoga Allah melindungi kita semua daripada benda2 yang tak diingini  ni.......


Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya anda belum membacanya... Sila baca artikel berikut mengenai orang yang HIV positif seronok menyebarkan virus HIV. Ianya pernah ke udara di dalam Televisyen Thai di mana pesakit HIV ditangkap & didakwa, tapi apa gunanya, beliau telah merosakkan ramai orang awam yang tak berdosa. Jadi sila berhati-hati... Beberapa tempat berbahaya dan kebarangkalian menemui jarum penyuntik yang telah digunakan penagih

1. Di kawasan pantai. Apabila anda berjalan di pantai sila pakai selipar atau kasut, ada penagih dadah yang melakukan aktiviti di tepi pantai dan menimbus jarum penyuntik di dalam pasir. Penyuntik ini kemudiannya terdedah akibat ombak.

2. Di kawasan permainan kanak-kanak. Satu lagi kawasan pilihan penagih.Terdapat kes di Australia di mana kanak kanak yg tak berdosa telah tercucuk jarum penyuntik apabila beliau turun daripada papan lunsur & kemudiannya didapati HIV positif.

3.
Di panggung wayang. Sila pastikan kerusi yg anda duduki. Kes yang terjadi apabila seorang perempuan duduk di kerusi beliau dan terasa sesuatu benda mencucuk. Beliau berdiri dan mendapati ada penyuntik dan nota berbunyi 'Welcome to the real world, you are now HIV positive' . Doktor telah memeriksa jarum tersebut & mengesahkan ianya terdapat virus HIV. Ianya berlaku di Hawaii jadi berhati-hati... ...

4. Di Georgia & Florida , ada kes menunjukkan pesakit HIV meletakkan penyuntik di dalam tempat mengembalikan syiling, mesin air minuman... jadi pastikan bila anda membeli air atau kandi, perhatikan betul-betul tempat mengembalikan wang syiling... .mungkin terdapat jarum penyuntik di dalamnya.

5. Di restoran Burger King, pesakit HIV yang juga pekerjanya meletakkan sedikit darah di dalam burger & mencampurkan dengan mayonis dan salad. Ianya seperti sos. Jadi cuba jangan pesan burger dengan mayonis & sos Order di tempat lain. Ini adalah nyawa anda.

Sila SEBARKAN maklumat ini sebanyak mungkin kepada orang lain, especially orang yang anda cintai, anak anda dan sesiapa saja... Wallahu'alam..


9 comments:

  1. aduhla ngeri kan kak... pastu naper lah dengki beno org yg bt tu kn... dh diri sndiri cari penyekit pastu nk sebarkan kt org lain

    ReplyDelete
  2. SALAM kak ros.. skrg ni mcm2 cara org nk aniaya org lain kan.. mmg takut kalau keadaan ni berlaku dlm negara kita

    ReplyDelete
  3. fakta yang menakutkan, tp orang yang kecewa sanggup buat apa saja sebelum mati kot?

    ReplyDelete
  4. isk..jauhkan la kan benda2 macam tu...

    ReplyDelete
  5. Aduh..ngerinya..mohon dijauhkan..

    ReplyDelete
  6. moga tidak terkena pd kita....

    ReplyDelete
  7. klau dh jahat tu......dlu pnh juga dpt sms psl ni. moga kita dlindungi Allah

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails