Sahabat adalah perisai diri

Monday, April 2, 2012

Cerita Lawak Pagi Isnin......

Salam,
Geli hati sungguh kak Ros bila baca cerita2 lawak kat bawah ni....Macam2 la kan..he.he.he....

KERETAPI
Satu pagi di stesen ketapi, ada satu makcik tu dia tanya petugas kaunter…
Makcik :  Anak, keretapi sampai jam berapa??
Petugas kaunter:  Jam 2 Kedah, jam 5 Kelantan, jam 1 Penang, jam 7 Gemas. Makcik nak pergi mana??
Makcik :  Makcik nak melintas aja..

                                             
        
PAK PANDIR
Suatu hari,Pak Pandir pergi ke masjid untuk bersolat jemaah.Kebetulan dia membawa wang 50 sen dalam kocek bajunya. Pak Pandir bercadang, pulang dari masjid nanti dia mahu belikan gula2 nutuk anaknya.Ketika sedang rukuk, tiba-tiba wang 50 sen Pak Pandir terjatuh dan tergolek di hadapan saf jemaah lain.Mulanya Pak Pandir pun bersuara perlahan lahan

Pak Pandir :”Tolong jangan ambil duit aku tu ye”
Jemaah 1 :” Eleh tak hairan setakat 50 sen tu”
Jemaah 2 :”Wei orang sembahyang mana boleh bercakap”
Pak Pandir :”Habis… yang kau bercakap tu”
Jemaah 3 :”Nasib baik aku tak bercakap”

ANAK DAN MAK
Anak : mak, apa dalam perut mak tu?
Mak : adik hang laa
Anak : mak benci adik ke?
Mak : ehhh,mak tak pernah benci anak mak.
Anak : dah tu , kenapa mak telan dia?…
Mak : kalau aku tampaq hang jangan tanya pasai pa nohh…




12 comments:

  1. heheh...rileks2 di pagi isnin...

    xtahan yang part pak pandir tu

    ReplyDelete
  2. Hihi... eloklah buat N3 ini hari isnin Ros... bagi kakak senyum sebelum memulakan kerja...

    ReplyDelete
  3. Heheheheheheeeee......

    Klakar la kak rose...mcm2

    ReplyDelete
  4. haha adoi pak pandir dgn jemaah2 tu pon lebih kurang je

    ReplyDelete
  5. haaa3x... lawak dalam anak dlm perut tu yg tak tahan tu.;...

    ReplyDelete
  6. part 'telan adik' yg paling kelakar tu...hehe :)

    ReplyDelete
  7. hahaha memang gelak sambil pegang perut...

    ReplyDelete
  8. hehehehhe.... suke sgt yg no 3 tuh.... naper mak telan adik

    ReplyDelete
  9. assalam ros..ehem entry ni blh hilangkan rasa mengantuk kat office tu.. :)

    ReplyDelete
  10. hihihi.. hilang kejap rasa boring hari isnin ni.. hihihi

    ReplyDelete
  11. hahahaha yg last tu tak menahan... sengal.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails