Sahabat adalah perisai diri

Tuesday, April 17, 2012

Ibunya ditembak oleh tentera Israel, tembus hingga ke janin.

Assalamualaikum,
Subhanallah.......kejamnya....tak dan nak keluar mai kat dunia ni lagi dah kena tembak.........

14 comments:

  1. kekal la kau di neraka wahai israel yahudi laknatullah.

    ReplyDelete
  2. ya allah...tak sanggup nak tgok...
    semoga mereka yg menembak diberi balasan didunia juga...

    ReplyDelete
  3. Masya-Allah... tak terbayang bagaimana saat si ibu menghembuskan nafas terakhir bersama baby yg sama-sama pergi. Sedihnya kakak melihat gambar ini Ros...

    ReplyDelete
  4. Ya-Allah...semoga dia dan anaknya ditempatkan dikalangan para Syuhada...

    ReplyDelete
  5. ya allah..sedihnya..
    semestinya... anak ini ahli syurga.amin

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum kak ros. Minggu lepas, saya baru tengok video, tears for Gaza. Bengkak mata menangis. Rasa nak daftar je jadi sukarelawan. Memang kejam sangat2 Israel ni. Baby pun dia tembak point blank macam tu sampai berlubang kepala. Tapi anak2 Palestine ni tak pulak berdendam. Kebanyakannya bercita2 nak jadi doktor supaya boleh rawat orang yang luka kena tembak. Ada yang nak jadi lawyer utk bawa Israel ke penghakiman. Semoga tercapai cita2 mereka.

    ReplyDelete
  7. Tak terkata dah dengan israel ni. Semoga Allah membalas segala dosa yang dilakukan.

    ReplyDelete
  8. yaAllah..siannye..

    ziarah kembali

    ReplyDelete
  9. sama mcm mulan...x sanggup nak tengok
    mengalir air mata ni
    kejam...laknat

    ReplyDelete
  10. Salam sis!

    Sejarah berulang! Sebagaimana tamadun bangsa2 terdahulu yg bangun berkuasa. Sumanya berasaskan dpd tekanan! Allah SWT, utk era kita ini, telah memilih rakyat Palastine sebagai bangsa terpilih. Ujian demi ujian diizinkan keatas mereka bagi membuka pintu kebangkitan.

    Bukankah AllahSWT mendekati....dgn ujian!

    ReplyDelete
  11. Selepas saja baginda Rasulullah SAW wafat, umat Islam mula merasakan kekosongan kekuatan kepimpinan sebagai tunjang akidah selain dari AlQuran & Sunnah! Semakin hari, semakin terasa betapa terumbang-ambingnya perpaduan ummah sebagai teras kekuatan. Hinggalah ke masa kita ini, keadaah menjadi semakin parah! Apa yg berlaku di Palastine ialah isyarat dari AllahSWT pd kita, agar segera memperbetulkannya.

    Jgn tanya pasai kemampuan or bagaimana! Jika kita benar2 yakin keujudan AllahSWT....jgn berhenti mencari & berusaha, disamping berdoa pdNya! Insyaalah!

    ReplyDelete
  12. mulia baby nie di sisi Allah...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails