Sahabat adalah perisai diri

Sunday, May 13, 2012

BUDAK MENYUSU LANGSUNG DARI LEMBU..(Video)...

Assalamualaikum,
Terharunya kak Ros.....Binatang pun ada perasaan kasih dan sayang kan walaupun bukan kat anaknya sendiri....

Kontroversi sama ada betul atau tidak penyusuan susu ibu adalah lebih sihat daripada susu formula bayi selepas dilahirkan. Di Kemboja, penyusuan susu ibu seolah-olah untuk menjadi perkara yang sangat penting walaupun ia adalah terus dari lembu. Seorang kanak-kanak lelaki berusia 20 bulan di Kemboja dengan sendirinya menyusu secara langsung dari puting susu lembu.


Kanak-kanak itu, yang bernama Tha Sophat, nampaknya mula melakukannya selepas menyaksikan seekor anak lembu melakukan perkara yang sama ketika menyusu. Secara semulajadi, dia juga harus melakukannya juga. Um Oeung, datuk kepada budak itu cuba untuk menarik budak itu dari lembu, kalau-kalau dia terpijak atau dikenali sebagai kanak-kanak yang pelik kerana menghisap susu dari lembu.

Sophat, sebagai budak mentah sedikit. Akhirnya datuknya mengalah, walaupun kebimbangan yang semakin meningkat tentang kesihatan akibat kesan buruk ke atas kanak-kanak tersebut.





7 comments:

  1. Tak tau nak komen camane.. Terharu kah atau harubiru kah?

    ReplyDelete
  2. terjumpa e-book percuma ni, tentang menyusu dalam bahasa Melayu … sharing is caring :) - Buku Menyusu Dengan Yakin

    ReplyDelete
  3. jadi sebelum kita start complaining,pikir dulu apa yang tengah dialami oleh orang lain from other parts of the world...

    ReplyDelete
  4. sian nye..blogger..followla blog saya
    http://anies-yusof.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails