Sahabat adalah perisai diri

Friday, September 14, 2012

Ini Janji Allah Buat Hamba2nya....

Assalamualaikum,
Kalau lah la ni kita dok berusaha memperbaiki diri...insyaAllah jodoh kita pun akan melakukan perkara yang sama jugak

Kalau lah la ni kita dok berusaha menjaga dan pelihara hati kita ...insyaAllah jodoh kita pun akan menjaga hati dan maruahnya jugak...

Kak Ros amat yakin Allah tu maha adil...setiap apa yang berlaku kat kita ni mesti ada sebab2nya hanya Allah saja yang mengetahuinya..apa pun yang penting pikir dan renung2lah diri kita sendiri supaya hidup kita ni sentiasa dirahmati Allah.....

Moral of the story - Allah S.W.T berfirman , “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.”

(an-Nur’:26)


Lelaki: I nak raba U sikit je sayang . . .

Wanita 1: Tak nak la . . . Kalau terlanjur macam mana ?

Lelaki: Kita kawen la . . . I jumpa parents U . . .

Wanita 1: Betul ? U nak kawen dengan I ?

Lelaki : Betul sayang . . . Sumpah . . . U diam je k . jangan cakap ape-ape. I pegang sikit-sikit je .

Setahun selepas itu . . .

Wanita 1: Sampai hati U . . . Tipu I . . . Dulu U kata nak kahwin dengan I . Tapi bila U dah dapat . U kawen dengan perempuan lain . . .

Lelaki: I lelaki , U ingat I nak kawen dengan perempuan yang senang-senang boleh dapat ? I nak perempuan yang suci . . . Bukan macam U , yang senang-senang bagi tubuh pada lelaki yang bukan bergelar suami . U ingat I ***** ke nak kawen dengan U ?

Wanita1: Sampai hati U cakap macam tu , dulu . . . Masa U nak . . . Macam-macam janji manis U bagi .Tapi sekarang U salahkan I ?

Lelaki: I lelaki . . . I cuma uji U je mase tu . . . Tapi U bagi . . . I ambil lah . . .

Wanita1: U memang jantan tak guna . . . I menyesal kenal dengan U !

Lelaki: U menyesal ? Tapi I puas . . . Jangan lupa datang kenduri I nanti .

Wanita1: U akan dapat balasannya nanti !

Lelaki tersebut kemudiannya mendapat jodoh wanita yang diimpikannya . . .

MALAM PERTAMA LELAKI DAN WANITA YANG BARU DINIKAHINYA .

Lelaki: Sayang . . . I love U so much . . .

Wanita 2: Me too sayang . . .

Lelaki: I bertuah kawen dengan U .

Wanita 2 : I pun , sayang . . . I ada something nak bagi tahu U ni . . .

Lelaki: Apa dia sayang ?

Wanita 2: Sebenarnya . . . I pernah tidur dengan semua teman lelaki I . . . Untuk suka-suka je . . . Cari kepuasan sebelum kawen . . . Tapi bile nak kawen . . . I cari lelaki baik macam U untuk jadi suami . . . U tak kisahkan ?

Lelaki: What ! ! !

8 comments:

  1. panduan untuk remaja diluar sana yg masih mencari..
    janji Allah tu benar kan K.Ros...

    ReplyDelete
  2. betul tu, kata org what goes around comes around juga kan!

    ReplyDelete
  3. Baru padan muka dia.

    So utk adik-adik, anak-anak bacalah entri ini jadikan pedoman. Allah itu maha adil.

    ReplyDelete
  4. sesungguhnya memang Allah itu maha Adil..

    ReplyDelete
  5. percaya janji Allah, pasti hidupkan tenang.. sesungguhnya Allah itu maha Adil..
    thanks k.ros for sharing ^_^

    ReplyDelete
  6. takut dengar cerita2 mcm ni..maklumlah, kita ada ank perempuan..berdoa agar anak kita berada di jalan yg lurus yang diredhaiNya..

    ReplyDelete
  7. hari ni kita buat kat orang, esok lusa orang lain pulak buat kat kita.. kalo tak kena kat kita kena kat kaum kerabat kita.. naudzubillah..

    ReplyDelete
  8. Kite hanya mampu merancang tp Allah yg menentuan nye kan :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails