Sahabat adalah perisai diri

Thursday, October 4, 2012

Hati2 Taktik Kotor Penjenayah..

Assalamualaikum,
Kak Ros ada terbaca satu berita mengenai macam mana caranya taktik kotor penjenayah keatas mangsa2 seperti mengambil kesempatan dan memperdaya gadis2 terutama sekali pelajar2 sekolah lah... Pesanan Kak Ros buat semua,jangan kita mudah mengambil minuman atau makanan daripada sesiapa pun,Walaupun orang terdekat yang kita kenai..., Gambar kat bawah ni ada menunjukkan macam mana air kotak disuntik masuk dengan bahan penghayal dan digam(seal) semula supaya nampat seperti asal sebelum diberi kepada pemangsa.
Hebat betoi la tektik depa ni kan...jadi sentiasalah beringat dan berhati hatilah walaupun diamana  kita berada...


Jangan lupa pada Allah..sentiasalah mintak perlindungan daripadaNya...

9 comments:

  1. aii..ni jgn risau ni...takut pon ade

    ReplyDelete
  2. kena lebih ati2 ni...sekarang ni macam2 taktik orang nak lakukan jenayah.semakin kreatif pulak tu...haish...

    ReplyDelete
  3. Hi Ros, thanks for sharing, sekarang punya orang betul2x dah teruk. Macam2x cara dia orang boleh pikir untuk kebaikan sendiri.

    Dulu kita main kat luar umah seorang2x takde hal, sekarang nak tinggal anak main kat luar pun takut.

    Thanks for following me, have a nice day. Salam dari Amelia.

    ReplyDelete
  4. macam2 cara kalau nak buat jahat ni..mintak jauh lah

    ReplyDelete
  5. nauzu billahi min zalik

    macam2 kan..betul2 menakutkan :(

    ReplyDelete
  6. ish...macam2 orang nak buat jahat...kena selalu berwaspada..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails