Sahabat adalah perisai diri

Wednesday, October 10, 2012

Sapa Rasa Nak Buat Duit...

Assalamualaikum,
Kawan Kak Ros ada perkenalkan Says ni dekat kak Ros,rasanya macam bagus,jadi kak Ros nak kongsi lah kat sini...kalau ada sapa2 yang rasa nak buat duit dengan Says ni,boleh lah cuba,semua maklumat dan cara2nya ada kat bawah ni...

Malaysia's Social News Network

Says ini memang popular dikalangan blogger dan sebelum ni aku pernah kongsi dengan korang pendapatan aku bersama says. Tapi lepas raya, website http://says.com ni dah upgrade jadi aku terpaksa bagi tutorial lagi sekali buat korang yang berminat nak dapat duit free. Selama beberapa bulan ni aku main says, aku dah dapat lebih rm2k. Alhamdulillah rezeki dari langit katakan. Eceh..

Apa itu says?? “Get Rewarded for Sharing”. Says ini ialah salah satu kerja sambilan yang korang boleh buat dengan hanya mengiklankan kempen2 says di wall Facebook ataupun Twitter. Kalau ada blog boleh share juga di blog. Mana-mana pilihan yang mudah dan boleh pilih iklan mana yang kornag rasa sesuai untuk dikongsi daripada pilihan tawaran kempen-kempen yang ada.

Macam mana nak dapat duit dengan says?
Senang je. Mula-mula kena daftar dulu dengan says.

1. Kemudian pilih mana-mana kempen dalam list says.

2. Klik kat kempen tu.

3. Says akan beri satu link untuk dipromosikan.

4. Copy link dan paste link tersebut @ promosi di wall facebook atau tweet di twitter atau boleh juga klik je button share dan tweet yang dah ada kat website says. boleh juga share di group-group yang korang biasa join.

Kalau sesiapa klik iklan tersebut, korang akan dapat RM0.20. Kira oklah selama ini pun kita memang suka sangat share video lagu, artikel, gambar kat facebook kan? Kira berbaloi jugak sambil on facebook boleh dapat income bila kawan-kawan nak klik tengok. Kalau kawan-kawan korang join says melalui referral yang anda promote register sini haaa korang akan dibayar rm5. Cukup jek Rm50 terus boleh cash out. Kan mudah gila nak dapat duit? Siapa nak kasi ye dak?

Bagaimana nak daftar says?
1. klik link ni –> Register http://says.com

2. Klik “http://says.com ” untuk sign up dan follow je step yang diberikan dengan mengisi borang yang tersedia. lepas tu buka email untuk pengesahan akaun.

3. Dah siap dan korang boleh mula langkah pertama share “SPECIALS” @ kempen iklan sama ada di facebook, twitter, forum, atau di blog.

Setiap per klik korang akan dapat RM0.20-0.40. Kalau rajin promote dan pandai teknik lagi mantap korang punya earning says. Setakat RM100 tue pejam mata pun boleh dapat. Sambil online facebook dan twitter boleh la juga share Iklan dari says. Dapat juga income boleh beli barang yang selama ini diidamkan. Baca sini untuk tengok entri says.com yang sebelum ni mana tahu korang boleh lebih faham.

P/s: Pada yang nak join tapi ragu-ragu, dont worry PERCUMA je daftar. Takde perlukan apa-apa modal untuk daftar says dah share iklan says.

Daftar Sekarang ! Link dia kat bawah ni..


Free UniFi !! Free 1 month !! Subscribe now to ENJOY!UniFi is giving free 1 month subscription fee exclusively to everyone who registers online. Subscribe now!


37 comments:

  1. Replies
    1. Assalamualaikum Kunang-Kunang,

      memang menarik, tu yg Kak Ros share kat blog ni.. hehehe..
      cuba la..! :)

      Delete
  2. kZ dah join...tapi masih belum berapa faham perlaksanaannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Norhaizan,

      dah join? Kak Ros pon baru ja belajar.. setahu Kak Ros, iklan yg bole kita promote ada kat bahagian Special.. klik ja iklan yg kita suka kat bahgian special tuh, pastu share ja link iklan tu mcm biasa kita post... satu unique visitor, masuk 20 sen.. :D selamat mencuba...

      Delete
  3. Replies
    1. Assalamualaikum..

      Hi salam kenal jgk! jgn lupa, cuba2 la say.com ni.. :D Alhamdulillah rezeki Allah nak bagi... x susah, perlu usaha sikit ja.. :D

      Delete
  4. Ramai yg dah buat duit dgn SAYS ini Ros...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Kakzakie,

      oh ya ka..? Kak Ros baru ja nak mula... ni pon kawan yg suggest.. insyaALLAH, cuba la... :D

      Delete
  5. semuanya di hujung jari..
    sampaikan nak dpt income pun dihujung jari jer kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Rasp,

      btoi tu Rasp, mcm Kak Ros ni, suri rumah kira jadila bole masuk income skit2 mcm ni... lepaih la nak beli benang jahit baju... hehehe :D cuba Rasp.. mana taw kot2 rezeki Rasp..

      Delete
  6. dulu de register kat says ni..bila lama da x update says ni tros lupa ape password..hehehe...btw thanks fo following me ya sis..keep in touch ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Ayu,

      oh ya ka Ayu..? tak bole ingat ke passwordnya..? kalau tak bole, daftar ja lain, cuba skali lagi... hehehe :) thanks for follow me too Ayu.. We'll be in touch.. :D

      Delete
  7. Replies
    1. Assalamualaikum..

      da join ka? baru join ka da lama..? Kak Ros baru ja nak blajar2.. heheh :)

      Delete
  8. Bis tu kalau ada dua2 ....nufnang dan says? tak langgar kontrak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum hainom,

      Kak Ros pon tak tahu la... tapi Kak Ros rasa dak kot...

      Delete
  9. menarik.nnt boleh try ;)
    salam kenal dr sy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum mamyharraz,

      Ya.. Kak Ros pun rasa menarik..tu yang Kak Ros kongsi kat sini..Salam kenai jugak dari Kak Ros..

      Delete
  10. Replies
    1. Assalamualaikum Kesuma Angsana,

      Ya ...Sama2..

      Delete
  11. saya geram tau... tak leh buka... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum dwaty,

      Laa...tak boleh bukak..?tak pa tak pa,cuba lagi ya dwaty,insyaAllah nanti boleh la tu..

      Delete
  12. salam kenal,

    erm dah register pon, kena rajin kempen, kalu x xder pape jugak macam saya..... so yang penting rajin..... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum maszmadi,

      Salam kenai jugak dari kak Ros...

      Betoi tu maszmadi...apa2 kerja pun mesti rajin dan kena ada usaha..mana ada rezeki datang bergolek kan maszmadi he.he...

      Delete
  13. Selamat berkempen dengan says dan moga dapat merasa hasilnya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Myra Jay,

      InsyaAllah dengan izinNya...Aminnn...

      Delete
  14. nanti nita nak trylah.. thanks k.ros ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Nita,

      Ya..sama2 nita..try lah nita kannya kena duit pun,kita daftar ja dah dapat Rm 5.00 dah..lepas tu kita usaha lah sikit kalau nak tambah incomnya tu..

      Delete
  15. akak leh tolong tak camne nak promote kat blog cam akak wat kat iklan unifi tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Mayang,

      Mayang da sign up da ke blom..? sudah ada account? kalau blom ada, klik la dulu link kat atas ni. lepas tu, dkt page says.com tu ada link special utk kita promote iklan2 yg ada kat situ. klik iklan mana yg berkenan, pastu klik ja broadcast, pastu ada butang share yg boleh Mayang share kat mana2 laman sosial yg Mayang nak. Fb ka contohnya.. tapi Mayang kena lah buat accountnya dulu... :D daftar free ja, daftar masuk ja da masuk RM5 dalam account kita..

      Delete
  16. Macam best aje... salam perkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Hilmirda,

      Salam perkenalan jugak dari Kak Ros...

      Ya la Hilmirda..Kak Ros nampak pun macam tu lah jugak...try la he.he...

      Delete
  17. Replies
    1. Assalamualaikum rieda,

      OOO...ya ka...he.he...

      Delete
  18. menarik ni ros..sape nak bagi duit kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Acik,

      EEEmmm betoi2 tu Acik...nampaknya lagu tu lah he.he...

      Delete
  19. gila ar kak ros dah cecah 2k bape bulan tu ajar la sikit tgok saya punyi ni baru rm 10 x biak biak dah 2bln dah

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails