Sahabat adalah perisai diri

Wednesday, October 10, 2012

Syukur Alhamdulillah Api Misteri Sudah Hilang...

Assalamualaikum,
Syukur Alhamdulillah...keluarga mak cik Zainab ni dah dapat menjalani kehidupan sempurna macam orang lain...Semoga ia akan terus kekal sampai bila2...

Ustaz Shamsuri (kiri) mengimankan solat sunat Hajat yang turut disertai oleh Zainab (kanan) semasa proses rawatan dilakukan.

KOTA BHARU – Mangsa gangguan api misteri, Zainab Sulaiman, 75, melahirkan rasa bersyukur dan gembira apabila kejadian api misteri yang berlaku semenjak tiga tahun lalu kini sudah tidak berlaku lagi.

Dia yang tinggal bersama anak dan cucunya di rumah yang terletak di Kampung Penambang Bunga Emas di sini berkata, mereka sekarang dapat hidup dengan tenang dan melakukan kerja harian tanpa perlu memikirkan masalah tersebut.

“Sudah 16 hari kami tidak diganggu oleh api misteri selepas mendapat rawatan daripada Pusat Rawatan Islam At-Tobibi dari Nilai, Negeri Sembilan.

“Makcik berharap misteri ini akan berakhir buat selamanya dan terima kasih kepada semua pihak yang telah membantu kami,” katanya.

Sementara itu, pengasas pusat rawatan tersebut, Shamsuri Shafie berkata, pihaknya akan terus membuat pemantauan dari masa ke semasa ke atas rumah itu dalam usaha untuk memastikan gangguan tersebut tidak berulang.

Beliau berkata, pihaknya hanya mampu berikhtiar selebihnya ALLAH SWT yang menentukan dan memohon kepada keluarga tersebut agar memperbanyakkan solat Hajat serta berdoa semoga gangguan yang dialami pulih sepenuhnya.

“Semua ini adalah ujian dari ALLAH SWT kepada keluarga makcik Zainab dan saya yakin mereka dapat mengharunginya dengan tabah,” katanya.

Sumber

4 things Malaysians should know about their health.

5 comments:

 1. Alhamdulillah semuanya dah tak ada apa apa... syukur kepada Allah, atas keluarga mak cik Zainab

  ReplyDelete
 2. Sedikit yang fie tahu, jin yang jatuh cinta dengan anak atau cucu perempuan mak cik zainab nie yang menyebabkan api tu.

  ReplyDelete
 3. alhmdulillah. dah lama family mak cik seksa.

  ReplyDelete
 4. lama tu 3thn...alhamdulillah dah xde api misteri...

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails