Sahabat adalah perisai diri

Friday, January 4, 2013

Objek Apakah Ni....?

Assalamualaikum,
Semoga semua saudara Kak Ros sihat dan dilindungi Allah selalu....kak Ros mintak maaf lah kat semua kawan2,tak dapat nak update selalu dan tak sempat nak pi melawat semua...kak Ros sibuk dan tak berapa sihat sikit akhir2 ni....
Hari ni Kak Ros curi masa sikit nak berkongsi cerita Kak Ros dan nak tanya pendapat kawan2 semua....macam ni ceritanya...macam lah hebat sangat kan he.he...

Tiap2 pagi ni lah kerja rutin harian kak Ros, bangun  pukul 5 Am...buat persiapan untuk anak ngan suami nak pi kerja...lepas subuh ja kak Ros dah keluar dok terpacak dekat pintu pagar rumah nak hantar suami ngan anak bujang kak Ros pi kerja..sambil dok mendoaakan kesejahteraan depa,dan dok melambai lambai tangan kat depa... tak semena mena kak Ros terpandang satu objek yang agak besar dan bercahaya kat atas langit menjunam laju turun dekat belakang perumahan yang baru dibina depan rumah kak Ros....

Kak Ros dok tunggu tengok ja,apa yang nak jadi ngan cahaya api tu...dia nak meletup ka...he.he...takut pun ada jugak ni...tapi lepas dia jatuh tu ,dah tak nampak apa lagi dah...kelihatannya objek tu macam dalam gambar ni lah,apinya bewarna merah kebiru biruan,cantik pulak kak Ros nampak...mulanya Kak Ros ingatkan bunga api...tapi sapa laaa....yang nak main bunga api subuh2 ni kan he.he.... lagi pun api dia satu ja,menjunam laju kebawah pulak tu...
Apakah kawan2 semua pikir...adakah objek ni Meteor...?

Gambar Google..

13 comments:

  1. samalah kita, masa2 tu limited sgt!

    ReplyDelete
  2. assalam..ehem mungkin rezeki ros utk melihat kebesaran Allah, hanya dia yg mengetahui segala2nya..

    ReplyDelete
  3. samalah kita busy semua hendak diurus...^^
    hurmm tah la ros maybe kot...

    ReplyDelete
  4. mungkin kot...
    Memang bz sangat skrng ni...rasanya tak cukup 24 jam sehari...huhuhu...

    ReplyDelete
  5. hurmm..selagi hayat dikandung badan kak..rasanya rutin harian tu mmg ada je..rezki akk tu melihat kebesaran ALLAH..

    ReplyDelete
  6. Salam Kak Ros..
    duk fikir jugaklah ape ke mendanya tu..
    x penah nampak plak kak..

    akak tak tengok ke kat kawasan yg die jatuh tu??

    ReplyDelete
  7. Transformer kot mcm kat movie.....landing.

    ReplyDelete
  8. tak silap inilah meteor quadrantids tu.boleh search dekat google.Bertuahnya boleh tengok

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails