Sahabat adalah perisai diri

Monday, March 11, 2013

Minat Orang Ni Bukannya Sama he.he..

Assalamualaikum,
Dengar nama tikus ja pun Kak Ros dah rasa takut dan geli satu badan dah he..he...Apatah lagi nak memegangnya..Tu lah kan..minat seseorang ni bukannya sama..Tak kisah lah dia nak suka binatang apa pun.. semuanya makhluk Allah kan....
Ini adalah satu sikap yang patut dicontohi kerana dia memelihara haiwan2nya ni dengan penuh kasih sayang....
Cuma yang Kak Ros peliknya sikit ni...macam mana lah..dia boleh sayangkan tikus2 tu lebih daripada  suaminya he.he....


London: Seorang wanita berkata, dia lebih cintakan tikus daripada manusia, termasuk suaminya.

Chantal Banks, yang akan muncul dalam episod TLC, My Crazy Obsession berkata, dia memiliki 19 ‘sahabat ekor panjang’ yang dianggapnya sebagai anak di kediaman dua biliknya.

Dia membiarkan tikus itu menjilat bibirnya, memakan makanan daripada mulutnya dan berkeliaran ketika dia tidur.

Ketaksuban Chantal terhadap tikus bermula sejak dia berusia 16 tahun.
“Anda akan sedar matlamat hidup anda sebaik anda menemuinya. Itu yang berlaku pada saya apabila saya melihat tikus pertama saya,” katanya dalam rancangan itu.

Sejak itu tikusnya semakin bertambah dan dia tidak akan membiarkan dirinya bersendirian tanpa mereka.
Dia bernasib baik kerana suaminya, Chester, dapat menerima minatnya terhadap tikus.
Anak mereka, Kevin berkata: “Saya membesar dengan tikus”.


Bagaimanapun, ketaksuban Chantal terhadap tikus sudah tidak terkawal dan perkahwinannya berdepan dengan masalah hingga memaksanya berpindah ke rumah lain.

“Suami saya tidak sanggup lagi tinggal dengan tikus. Sukar bagi kami untuk meneruskan rumah tangga yang kami bina 11 tahun lalu. Dia tidak memahami hati saya. Dia tidak dapat menerima kenyataan bahawa saya lebih cintakan tikus daripada dia,” katanya.

Wanita itu yang kini hidup bersendirian di apartmennya menghabiskan sebahagian besar masa dengan tikusnya.

Setiap tikus itu diberi nama manusia, seperti Lily dan Janice. Ia menggambarkan personaliti mereka.

“Burka gemar makan tetapi malas bersenam. Janice suka mencium. Lily pula gemar melompat,” kata Chantal.

Menurut wanita itu, dia gemar memakan bersama mereka.

Apabila tidak bersama tikusnya untuk seketika, Chantal berkata, dia mengalami masalah GGMR yang bermakna ‘I Gotta More Rats” (Saya perlukan lebih banyak tikus).

Merumuskan ketaksubannya dia berkata: “Saya cintakan tikus lebih daripada manusia. Saya tidak boleh hidup tanpa mereka. Tikus saya cintakan saya. Apabila saya menangis, mereka menjilat air mata saya.” - Daily Mail

16 comments:

  1. Replies
    1. Assalamualaikum Kuazue Mohd,

      He.he...orang putih ni memang suka yang pelik2..

      Delete
  2. Replies
    1. Assalamualaikum Ratu Hatiku,

      Kesian kat suami dia kan...

      Delete
  3. jom join GA
    http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/03/give-away-ga-birthday-akiff-ke-2-tahun.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Heirizalieyana,

      Insyaallah.....buat masa la ni Kak Ros sibuk sangat....

      Delete
  4. pelik2 laa kan ...minat tikus pon boleh heheh..slalu nye org ske hamster

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum ezyra daniel,

      Tu la kan ezyra...rambut sama hitam tapi hati lain2...he.he.

      Delete
  5. Salam,
    Memang patut suami dia tinggalkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Bin Muhammad,

      He.he...ada ka patut pi sayang tikus tu lebih daripada suami dia kan Bin...

      Delete
  6. Replies
    1. Assalamualaikum Razfira,

      Kak Ros pun geli sangat tengok he.he...

      Delete
  7. oooo..tidak k.ros, tidakkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Anim,

      He.he...ni dah kes teruk dah kan Anim..bela tikus sampai hilang habis keluarga ..

      Delete
  8. hello, terdapat beberapa bulan bahawa saya menyertai blog anda, tetapi anda tidak pernah anda iscrittto dengan lombong.Itulah sebabnya mengapa hari ini saya meninggalkan.hello.

    ReplyDelete
  9. ehem kan tikus ada penyakit berbahaya..mcm2 perangai pelik manusia ni.. ;)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails