Sahabat adalah perisai diri

Wednesday, May 28, 2014

Kertas Apa Yang Mahal Sangat Nih...?

Assalamualaikum..

Tak tau lah Kak Ros apa yang seninya dan apa yang istimewa sangat dengan cebisan kertas tu sampai depa sanggup habiskan puluhan ribu ringgit semata mata nak dapatkan nya...

Ya la..pemikiran manusia ni berbagai bagai kan..? ada yang nampak objek tu seni,kreatif.cantik dan sebagainya lah....kalau tak.. tak kan depa sanggup nak beli dengan harga yang mahal macam tu..lain lah macam Kak Ros ni.. tak tau langsung nak tengok tang mana yang hebatnya  kertas tu he he...


KEPINGAN kertas yang tercatat perkataan ‘The’ dibida hingga RM30,000.

Canberra: Lelongan secebis kertas dengan perkataan ‘The’ saja di eBay Australia menarik sekurang-kurang 44 bidaan hingga mencecah $9,320 (RM30,000).

Menurut ebay, lelongan bermula pada 22 Mei dengan harga serendah $0.99 (RM3.20).

Pada awalnya pembida meletakkan harga sebanyak beberapa dollar, tetapi keadaan bertukar menjadi ‘hangat.’

Tiga hari selepas lelongan bermula, tawaran mula mencecah sehingga ribuan dolar. - Agensi


9 comments:

  1. Replies
    1. Assalamualaikum Anies...

      Tu la kan Anies....sayang duit rasanya dengan benda2 yang macam tu tak dak faedahnya langsung...

      Delete
  2. Mereka tu sebenarnya kemaruk publisiti Ros
    Kalau kakak bagi free pun tak nak hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Kakzakie..

      He he...Kak Ros pun sama bagi saja pun tak mau...:) emmm...betoi tu Kakzakie depa ni memang gila publisiti ni.. lagi pun..duit banyak sangat sampai tak tau nak buat apa dah kot kan Kakzakie...tu yang suka dok buat benda2 merapu cam ni tu..

      Delete
  3. tulah conpius jgk sbb apa yek....

    **kak, doakan yek moga operation aiyan 4hb ni berjln lancar, doakan semua selamat n kami kuat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum norhidana..

      Ya norhidana semoga semuanya berjalan dengan baik..semoga Aiyan kuat..norhidana jugak..semoga Allah permudahkan segala galanya...

      Delete
  4. haha..
    ketas je pun ....phewww

    ReplyDelete
  5. However, so better to don't waste your precious time and
    contact to London builders for renovation, building and any kind of home or commercial set up.
    However, if you are planning on a complete kitchen design overhaul- a transformation from (unintentional) Shabby
    Chic that has been years in the creating at the hands of general haphazardness , to catwalk Couture that will have the yummy mummy's flocking
    to yours for afternoon tea and jam cream scones- then why scrimp and
    install new kitchen equipment, fixtures and fittings yourself and in turn, risk product malfunction and the future expense of unnecessarily replacing and repairing cabinets, worktops
    and catering stations that would otherwise give you decades of serviceable use.
    As for wall colors, you may opt for mustard yellow,
    burgundy, red and pink.

    Also visit my web blog kitchen fitters

    ReplyDelete
  6. I don't even know the way I stopped up here,
    however I assumed this publish used to be great. I don't know who you are however definitely
    you are going to a well-known blogger if you happen to aren't already.
    Cheers!

    My website :: truck dealership Valdosta georgia

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails