Sahabat adalah perisai diri

Saturday, January 24, 2015

Situasi yang belum pernah kita lihat..


Assalamualaikum..

Alah bisa tegal biasa...sebab tu lah dia dah tak kisah dah bila menyambut sendiri bayinya semasa pembedahan dijalankan...berani betoi ibu ini kan...kalau Kak Ros memang tak berani he he....

Seorang wanita yang sudah mempunyai sembilan orang anak telah mengejutkan ramai dengan menarik sendiri kedua-dua anak kembarnya dari perut ketika melahirkan anak secara pembedahan caesarean.

Gerri Wolfe dari Australia membuat keputusan sebegitu kerana telah bosan dengan prosedur pembedahan yang sudah dianggap biasa kerana telah banyak kali dia melaluinya. Katanya ini adalah pembedahan kali kelima untuknya.


Kata Gerri, dia kecewa bila sekali lagi doktor memaklumkan dia perlu menjalani pembedahan kerana kandungannya mengalami masalah pada usia 36 minggu. Sebab itu dia nekad untuk melakukan sesuatu kelainan. Biarpun pada mulanya doktor enggan membenarkannya.

Namun bila Gerri bertegas, doktor akhirnya akur dan membenarkannya untuk menarik keluar sendiri kedua-dua anak kembarnya. Pada hari pembedahan, Gerri hanya dibius separuh badan dan dipakaikan sarung tangan.

Dengan arahan doktor, Gerri memasukkan tangannya ke dalam perut dan menarik sendiri bayinya. Diikuti beberapa minit kemudian, sekali lagi dia diminta masukkan tangan untuk menarik bayi kembar yang kedua pula.

Kembar yang diberi nama Matilda dan Violet itu dilahirkan dengan berat masing-masing 3.04kg dan 2.54kg.


Related Posts with Thumbnails